Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alle antwoorden op jouw vragen. Mocht je nog andere vragen hebben, dan zijn we bereikbaar op 085-3308350 of via bovenstaand WhatsApp icoontje.

dame

Alle antwoorden op je vragen.

Wat kan ik maximaal financieren?

Hoeveel je als particulier maximaal kan lenen voor een nieuwe auto hangt af van je inkomsten en vaste lasten. Denk aan woonlasten, lopende leningen of bijvoorbeeld alimentatieverplichtingen.  

Voor zakelijke lease wordt deze berekening niet gemaakt. De bank beoordeelt of hij het gevraagde bedrag wil verstrekken en neemt de auto daarbij als onderpand. Deze kijkt ook naar de combinatie van jouw werkzaamheden en het voertuig dat je wilt kopen.  

Wat is het maximaal te financieren bedrag op een auto?

Met financial lease of particuliere financiering kun je maximaal de aanschafprijs van de auto lenen. Als het een BTW auto betreft, moet je vooraf de BTW aanbetalen. Omdat je nooit meer kunt lenen dan de verkoopwaarde, is het handig vooraf te weten welke auto je op het oog hebt. Je hoeft niet exact te vertellen welke auto je wilt. Een prijsklasse noemen is voldoende.  

Moet ik de auto aanschaffen waar ik de aanvraag voor doe?

Nee, dat hoeft niet. Vooraf hoef je ook nog niet zeker te weten welke auto je wilt kopen. De prijsklasse moet je wel bepalen. En zolang jouw auto daarbinnen blijft, kan je iedere auto aanschaffen.  

Dus als je goedkeuring hebt voor € 25.000,- maakt het niet uit of je er een BMW of Mercedes voor koopt. Let wel op dat je geen goedkopere auto neemt dan het bedrag dat wordt gefinancierd. Dat mag namelijk niet. Je financiering wordt dan verlaagd. Je kunt namelijk niet meer lenen dan de prijs van de auto die je koopt. Een duurdere auto kiezen mag wel. Dan betaal je zelf bij of je vraagt of je iets meer kunt lenen. 

Wat is de minimale looptijd van een financieringscontract?

Je contract duurt minimaal 12 maanden. 

Wat is de maximale looptijd van een contract?

De maximale looptijd verschilt per bank. In het uiterste geval betaal je jouw financiering in 72 maanden terug. In 6 jaar dus.  

Voor de looptijd van de financiering is de leeftijd van de auto van belang. De looptijd moet namelijk afgelopen zijn als de auto 12 jaar oud wordt. De looptijd plus de leeftijd van de auto mag nooit meer dan 144 maanden zijn. Een auto van 2012, kan je nu dus nog vier jaar financieren.   

Wat wordt mijn maandbedrag?

Dat bepaal je in overleg met de bank en is afhankelijk van de hoogte van je financiering en wat jij maandelijks kan missen. De bank berekent dit en dit is afhankelijk van de hoogte van het bedrag, de looptijd en een eventuele slottermijn. 

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is een aflossingsvrij deel van de financiering die aan het einde van de looptijd in één keer betaald wordt.  

Jij leent bijvoorbeeld een bedrag van € 30.000,- voor een nieuwe auto met een looptijd van vijf jaar. Het maandbedrag vind je te hoog. Dan kan je € 21.000,- in de looptijd van vijf jaar maandelijks aflossen. De laatste € 9.000,- betaal je na vijf jaar in één keer. Zo worden de maandlasten lager. De maximale hoogte van de slottermijn is afhankelijk van de gewenste looptijd van de financiering.  

Wat is het voordeel van een slottermijn?

Het voordeel van een slottermijn is dat je maandbedrag lager is. Een deel van de financiering laat je tot het einde van de looptijd staan. Hetgeen wat je maandelijks aflost is over een kleiner bedrag en dus minder. 

Wat is het nadeel van een slottermijn?

Aan het einde van je looptijd moet je in één keer de restschuld aflossen. Dus bij een financiering van € 30.000,- waarvan je € 21.000,- hebt afgelost, moet je direct na het aflossen de overige € 9.000,- euro betalen. Ook is het totale bedrag aan rente wat je betaalt in de hele looptijd iets hoger als je een slottermijn hebt.  

Wat zijn mijn mogelijkheden als ik aan het einde van de looptijd nog een slottermijn heb?

Met een slottermijn heb je drie opties.  

  1. Het eerst wat je kan doen is de auto inruilen. Van de inruilwaarde wordt de slottermijn betaald. Het bedrag wat daarna overblijft is de aanbetaling van je nieuwe auto.  
  2. Optie twee is de slottermijn in één keer zelf betalen. Zo heb je heel de financiering terugbetaald. 
  3. Als laatste kan je de slottermijn opnieuw financieren. Dan krijg je eigenlijk een nieuwe lening om dat bedrag te betalen. Dit doe je bijvoorbeeld als je het restbedrag niet in één keer wil of kan betalen. 

Kan ik boetevrije betalingen doen?

Ja, dat kan altijd. Bij particulieren kunnen daar kleine extra kosten aan verbonden zijn. Deze zijn maximaal 1% van je extra betaling. Als je bijvoorbeeld € 500,- extra aflost deze maand dan moet je € 5,- daarvan zien als administratiekosten. De daadwerkelijke extra aflossing die je doet is € 495,-. 

Leen je zakelijk? Dan verandert de looptijd als je meer geld aflost. Stel jij hebt een maandbedrag van € 500,- afgesproken, maar je maakt er € 1.000,- over. Dan is je aflostermijn één maand korter.  

Als je een slottermijn in het contact hebt, gaan de extra aflossingen eerst van de slottermijn af.  

Mag ik mijn auto tussentijds verkopen?

Dat kan, maar dan moet je de lening wel in één keer aflossen. Jouw auto is namelijk onderpand op de financiering. Om te verkopen heb jij het eigendomsbewijs nodig. Dat ontvang je als de financiering is afbetaald.  

Hoe oud moet ik minimaal zijn om financiering aan te vragen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een financiering voor een auto aan te vragen. Omdat je dan volgens de wet volwassen bent. 

Wat is de maximale leeftijd waarop ik een financiering aan kan vragen?

Dat verschilt per bank. Meestal is er geen harde grens. Er wordt zoals altijd gekeken naar jouw inkomsten en vaste lasten. Op basis daarvan word je beoordeeld. Er wordt iets strenger gekeken naar het totaalplaatje van de aanvraag. En een slottermijn wordt meestal niet opgenomen op een oudere leeftijd. 

Kan ik een financiering voor zowel een nieuwe als occasion auto aanvragen?

Je mag met een financiering een nieuwe auto kopen. Maar ook een occasion.  

Hoe oud mag mijn auto zijn?

Voor de looptijd van de financiering is de leeftijd van de auto van belang. De looptijd moet namelijk afgelopen zijn als de auto 12 jaar oud wordt. Een auto van 12 jaar of ouder kan dus niet gefinancierd worden.  

Zijn er bedrijfsvoorwaarden voor zakelijke leners?

Hoe lang je bedrijf bestaat wordt wel naar gekeken, maar hoeft geen belemmering te zijn. Ook als jij net een onderneming bent gestart, kun je een financiering krijgen. De bank kan dan een hogere aanbetaling vragen om het risico af te dekken. Dat is niet altijd het geval.  

Wordt er een BKR toetsing gedaan?

Ja, dat doen we altijd.

Word ik afgewezen bij een negatieve BKR-registratie?

Nee, dat hoeft niet. Er wordt serieus gekeken naar de reden van die negatieve BKR-registratie. Want deze is nooit goed om te hebben. Maar we willen van jou graag horen wat er is gebeurd dat je deze registratie kreeg. Als jouw verklaring voldoende is, zou het kunnen dat je alsnog een lening krijgt.  

Hoe lang duurt een aanvraag

Bij financiering voor particulieren duurt het ongeveer drie dagen voordat de aanvraag helemaal rond is. Op onze website vul je het formulier in. Wij krijgen dan een voorlopig akkoord. Om een definitief akkoord te regelen, hebben wij aanvullende informatie nodig. Bijvoorbeeld loonstroken, een kopie van je legitimatiebewijs en bankafschriften. Als wij deze hebben, regelen we het binnen drie dagen voor je.  

Financial lease gaat wat sneller. Alle aanvullende formulieren zijn niet nodig. Mogelijk wil de bank wel cijfers zien zoals een financieel jaarrapport. Het is verstandig om deze alvast naar ons te sturen. Dan hebben we alles nog sneller geregeld. Soms al binnen een dag.   

Wanneer kan ik mijn auto ophalen?

Binnen een week zou je de auto kunnen ophalen. Als wij de getekende contracten terug hebben, zet de dealer de auto op jouw naam. Dan heeft hij nog één à twee dagen nodig om het bedrag op zijn rekening te ontvangen en jouw auto startklaar te maken. 

Moet ik een verzekering afsluiten?

Ieder auto moet verzekerd zijn maar welke soort verzekering je kiest is je eigen verantwoordelijkheid. Het is erg verstandig om een auto waarvoor je geld hebt geleend ook Allrisk te verzekeren. Als jij bijvoorbeeld een auto koopt met een financiering van € 25.000,- die niet Allrisk verzekerd is en je rijdt de auto total loss en het is je eigen schuld dan ben je verplicht de hele financiering in één keer terug te betalen aan de financieringsmaatschappij. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom raden wij aan je goed te laten adviseren over de verzekering.  

Bekijk onze vacature(s)

Wil jij in een jong dynamisch team goed bijverdienen met flexiebele werktijden in het centrum Tilburg?

Milestone Finance zoekt studenten voor het online sales team.

Heb jij sales skills en passie voor auto's? Meld je dan nu aan!

Bekijk vacature(s)